Integritetspolicy

Policy

Cookies hjälper oss att förbättra din upplevelse hos oss. För att kunna analysera trafiken, erbjuda dig personlig information och för att grundläggande funktionalitet ska fungera på webbplatsen använder vi cookies. Syftet med vår insamling och lagring av data är att kunna förse dig som besökare på vår sida med bästa möjliga service och användarupplevelse.

Den personliga data som vi samlar in kommer inte att bli vidarebefordrad, såld, bytt eller delad med andra företag, organisationer eller individer utan ditt tillstånd.

Personuppgifter

prylXperten värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är prylXperten´s målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. Denna policy hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information prylXperten samlar in och hur denna används. Genom att godkänna policyn på Sajten i samband med köp eller lämnande av uppgifter så samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med nedan.

prylXperten (Technology Of Sweden AB) (”prylXperten”/”vi”), 559124 5005, Ängsgatan 33 box 130 151 22 Södertälje, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vilka personuppgifter behandlar vi?

Vi kommer att behandla de personuppgifter som du lämnar eller har lämnat till oss eller som vi samlat in på Sajten genom cookies.

De personuppgifter som prylXperten behandlar är ditt personnummer, namn, kön, e-postadress, köp-, betal- och orderhistorik, betal- och kreditkortsnummer, leveransadress, IP-adress och telefonnummer.

Hur använder vi dina personuppgifter?

Uppgifterna kan användas för identifikation, direktmarknadsföring, kundundersökningar, nyhetsbrev samt för statistikändamål och uppföljning. Uppgifterna kan även användas för utskick per post, sms och e-post samt för marknadsföring om du inte invänt mot detta.

Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföring mot dig som kund på support@prylxperten.se.
Du kan även när som helst sluta prenumerera på nyhetsbrev och e-post utskick via en länk i själva e-post meddelandena.

Uppgifterna kan vidare komma att användas för att analysera köpvanor i syfte att förse dig med relevant information och marknadsföring samt för att förbättra Sajten, betalningslösningar och betalningsprocesser. Behandling i syfte att förbättra betalningslösningar och betalningsprocesser kan inkludera behandling där dina personuppgifter, bl.a. ditt personnummer, överförs till andra bolag inom prylXperten:s koncern och tredjepartsleverantörer för att ingå som analysunderlag. Personuppgifterna kan då även komma att samköras med uppgifter från andra register, t.ex. kreditupplysningsregister.

Ditt personnummer kommer också att behandlas i samband med köp på uppdrag av (eller på grund av krav från) betalnings- och kreditföretag som behöver detta i kreditupplysningssyfte.

Användningen av uppgifterna kan innebära samkörning med andra register, både inom och utom EU, samt att dina personuppgifter överförs till, och behandlas av, andra bolag inom prylXperten:s koncern i ovan nämnda syften i enlighet med gällande lagar och regler. Uppgifterna kan även komma att samköras eller delas med myndigheter eller våra samarbetspartners för t.ex. tryck och distribution, samt betalningsförmedlare och kreditföretag för betalning eller kreditupplysning. prylXperten iakttar alltid största försiktighet vid sådana tillfällen.

Genom att godkänna policyn på Sajten i samband med köp eller lämnande av uppgifter så samtycker du till att dina personuppgifter överförs till land utanför EES.

Om hela eller delar av prylXperten:s verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.

prylXperten använder Googles annonstjänster. Du kan läsa mer om Googles insamling, delning och användning av data här.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

För att hålla de personuppgifter vi behandlar i säkert förvar har vi vidtagit flera säkerhetsåtgärder: Vi har implementerat säkerhetsrutiner och tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter såsom certifieringsteknik för webbläsare. Vidare har vi vederbörliga brandväggar och antivirusprogram för att skydda och förhindra obehörig tillgång till nätverket. Tillgång till de utrymmen där personuppgifterna lagras är begränsad och det krävs att de anställda identifieras för åtkomst.

prylXperten använder sig även bl.a. av SSL (Secure Socket Layer) som är ett protokoll för säker överföring av data via Internet (eller andra nätverk).

Hur länge sparas mina personuppgifter?

Om du samtyckt till att vara registrerad kund/medlem hos prylXperten sparas dina uppgifter tills du avregistrerar dig. Du kan när som helst avregistrera dig som kund. Om du inte registrerar dig som kund/medlem sparas dina uppgifter så länge det är nödvändigt utifrån krav i lag eller för att fullgöra prylXperten:s åtaganden gentemot dig, t.ex. för att uppfylla leverans och garantiåtaganden.

Dina uppgifter sparas oavsett aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande personuppgiftslagstiftning.

Tillgång till, uppdatering och korrigering av dina personuppgifter

Du har, enligt gällande personuppgiftslagstiftning och GDPR, rätt att när som helst få ändrat, uppdaterat, flyttat och begränsat den personliga data vi hanterar om just dig. Du har även rätt att i viss mån, när som helst,  få begära att få din data raderad, det kan dock finnas vissa lagliga skyldigheter och krav som hindrar oss från att radera delar av din data på direkten. Du har också rätt att begära få en gratis elektronisk kopia av dina personliga data som vi hanterar om dig, oavsett hur dessa har samlats in. Om du vill ha sådan information ska du lämna in en skriftlig begäran till oss. Vi ser helst att begäran skickas in underskriven av dig per post till den adress som anges på Sajten och nedan.

Technology Of Sweden AB
Ängsgatan 33 box 130
151 22 Södertälje

För fler alternativ eller frågor, kontakta: support@support.se

prylXperten vill säkerställa att dina personuppgifter är korrekta och uppdaterade. Om någon av de uppgifter du lämnat till prylXperten förändras, t.ex. om du ändrar din e-postadress, namn eller betalningsuppgifter eller om du vill säga upp ditt användarkonto, vänligen lämna prylXperten korrekta uppgifter genom att skicka ett e-postmeddelande till: support@prylxperten.se.

Dina personuppgifter behandlas inte för ändamål som rör direkt marknadsföring om du motsätter dig sådan behandling. Du har rätt att när som helst återkalla ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter. Sådan återkallelse kan begränsas till att endast avse del av behandlingen, exempelvis den som rör direkt marknadsföring.

Länkar

Sajten kan innehålla länkar till andra webbplatser. Denna Integritetspolicy gäller enbart Sajten. När du länkas till annan webbplats bör du läsa den personuppgiftspolicy som gäller för den sidan.

Notera att prylXperten inte tar ansvar för andra webbplatsers behandling av dina personuppgifter.

Ändringar i integritetspolicy

prylXperten förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna Integritetspolicy när som helst i tiden i den utsträckning ändringarna är nödvändiga för att åtgärda störningar eller för att uppfylla nya legala eller tekniska krav. Alla ändringar av denna Integritetspolicy kommer att publiceras på Sajten.

Cookies

En cookie är en liten textfil (oftast mindre än 1 kB) som sparas i din dator och lagrar information. Cookies används bland annat för att förbättra webbplatsen för användaren.

Olika typer av Cookies som vi använder

Vår webbplats använder olika varianter av cookies för att uppnå olika funktionalitet på Sajten. Enligt lag har vi rätt att använda s.k. nödvändiga cookies som du kan läsa mer om i nästa stycke.

Nödvändiga Cookies

Dels använder vi oss av cookies som som kan definieras som nödvändiga cookies, dessa hjälper vår sida att fungera på bästa sätt för dig genom att bl. a. hålla koll på din varukorg och ditt konto om du är inloggad.

Användarinställningar Cookies

En annan variant av cookies som vår sida använder är för användarinställningar, dessa hjälper vår Sajt att hålla koll på t ex. ditt valda språk för Sajten.

Tredjeparts Cookies

Vår webbplats använder även s.k. “tredjeparts cookies” som låter våra samarbetspartners hjälpa oss att förbättra er webbupplevelse på vår Sajt genom att samla in besökarstatistik, kunna erbjuda live chatt-support direkt på sidan och kunna anpassa utformningen av vår webbplats så er användarupplevelse blir så bra som möjligt.

Du kan välja att avaktivera Googles Cookies på sidan för deras annonsinställningar: https://www.google.com/ads/preferences, och läsa mer om hur Google Analytics använder och bearbetar personuppgifter på: https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=sv

Vi använder oss bara av vänliga cookies som hjälper vår Sajt att ge dig den bästa möjliga webbupplevelsen.

Olika typer av Cookies

Vissa cookies är av typen “session cookies” vilket innebär att dessa förstörs när ni stänger webbläsaren, medan andra cookies kan lagras på er dator några dagar, några månader eller några år. Lagringstiden beror på vad cookien används till och sparar in på webbplatsens laddningstid genom att redan finnas nedsparad på er dator och därmed inte behöva sparas ned på nytt.

Era rättigheter och möjligheter

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25:e juli 2003 så ska besökare på en webbplats informeras om användande av så kallade cookies, samt få möjligheten att förhindra att de används.

Begränsning av Cookies och eventuella konsekvenser

Ni kan förhindra användning av cookies via inställningarna i er webbläsare. Ni kan även när som helst inspektera, radera och blockera specifika cookies via t ex. låsikonen för HTTPS webbplatser till vänster om adressfältet i några av de större webbläsarna, såsom: Firefox och Google Chrome.

Tänk dock på att blockering eller radering av samtliga cookies kan negativt påverka Sajten och dess funktioner och leda till att dessa inte fungerar som de ska.

Vid besök på denna webbplats sker automatisk registrering av din IP-adress för mätning av besöksfrekvens.

Våra Cookies på prylXperten

För att bättre informera om specifikt vilka typer av cookies prylXperten hanterar, kan ni se tabellen nedan:

Ditt samtycke gäller för följande domäner: prylxperten.se